Šľahačkové venčeky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :)

POSTUP PŘÍPRAVY

K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba.

Z múky, smotany a roztopenej Hery vypracujeme hladké mäkké cestíčko.
Cesto dávame do strojčeka - ja mám ešte starodávny po prababke. :)
A hneď aj tvarujeme venčeky ktoré dávame na suchý plech.
Venčeky môžu byť poukladané natesno - ale nech sa nedotýkajú lebo sa zlepia a pomrvia sa vám ak ich budete dávať dole z plechu.
Ešte za tepla obaľujeme v preosiatom práš. cukre.
Ak ich chcete mať stále čerstvé dajte do dózy/krabice mesiačik jabĺčka alebo chleba - koláčiky vám tak nevyschnú.