Rezy z gaštanového pyré :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vaša obľúbená kakaová piškóta ( tá moja: 4 vajíčka, 180g kr.cukru, 200g poloh.múky, 2PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl horúcej vody ) gaštanový krém: 250g gaštanové pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka, 100g masla, +-100g práškového cukru - podľa chuti. Čokoládový krém: 250 ml smotany na šľahanie a 100g varovej čokolády ( alebo kalorickejšia verzia + 100g práš.cukru a 100g masla) + pikantný džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé maminky ponúkam recept na výborný zákusok či rezy z gaštanového pyré.Hľadala som na nete recepty z gaštanového pyré,a nakoniec som sa inšpirovala a vytvorila si vlastný recept, ktorý iste ocenia pracujúce maminky, nakoľko je to vcelku rýchly a výborný receptík.


Ako prvé si uvaríme čokoládový krém.Do smotany nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a prejsť varom.Odstavíme,občas premiešame a necháme vychladnúť.Najlepšie v chladničke niekoľko hodín,alebo cez noc.Potom krém vyšľaháme.Ja som pridala aj maslo ale nie je nutné. ( maslo som vyšľahala s cukrom a pomaly zašľahala čokoládový krém.Upozorňujem,že krém a maslo musia mať izbovú teplotu,aby sa krém nezrazil! ) Upečieme si piškótu.Kľudne si upečte svoju obľúbenú bielu či kakaovú.Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vodu,olej, a múku+prášok do pečiva+kakao.Nakoniec pridáme sneh z bielkov.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 *C cca 20 min.Záleží však od vašej rúry,tej mojej stačí aj 17 min. Na teplý korpus rozotrieme pikantný džem, v mojom prípade z josty a necháme vychladnúť.Pokiaľ sa pečie piškóta,tak si pripravíme krém z pyré.Uvaríme si zo Zlatého klasu a mlieka puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom, potom pridáme gaštanové pyré a nakoniec vychladnutý a rozšľahaný puding zo Zlatého klasu.Rozotrieme na piškótu a dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí rozotrieme čokoládový krém, a ozdobíme napr.postrúhanou čokoládou.


Prajem príjemné pečenie,nech sa zákusok podarí a dobrú chuť :-)