Plnené zemiakové pampúšiky alebo ako využiť zvyšky pyré



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Staršie varené zemiaky alebo pyré 1-2vajcia (1 na 0,5 kg zemiakov)Soľ, 1CL PdP, hladká múka Na plnku: malá cibulka, 1-2 plátky šunky, 1-2 platky syru, soľ a korenie Olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiakové pyré premiešame s vajíčkom,soľou, PDP, a hl.mukou. Cesto by malo byť viac zemiakové ako múkové.
Na pomúčenej doske vygúľame cesto na hrúbku asi 0,3-0,5 cm a vykrajujeme koliečka na ktoré do stredu uložíme trošku plnky a zatlačíme kraje. Pampúšiky som potom vysmažila na oleji.

Plnku som si pripravila nasledovne:
na oleji opiekla do sklovita/zlato hneda cibuľu, k tomu som na minútku opražila najemno nakrájanú šunku. Ked to trošku vychladlo, pridala som aj syr (nastrúhaný alebo najemno nakrajany)

.
.