Božské ďatlové pusinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vajíčka, 100g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 rozpusteného masla, 200g jemných ovsených vločiek, 50g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 200g sušených datlí nadrobno pokrájaných alebo pomletých na mäsovom mlynčeku (ja som mala datle z Billy označené ako čerstvé - tuším aj v Tescu som také videla - sú mäkšie a myslím si, že lepšie je nakrájať aby sme mali v pusinkách kúsočky nie len kašu), 2 tortové oblátky alebo hotové mini oblátky

POSTUP PŘÍPRAVY

... tento úžasný recept som objavila v decembrovom čísle čísle časopisu Dobré jedlo - a keďže ja datle môžem nedalo mi nevyskúšať - a výsledok predčil všetky moje očakávania ... už surová masa mala výbornú chuť a mala som čo robiť aby som nadmieru nekoštovala :-) .... recept nie je ťažký na prípravu a výsledok je fantastická chuť .... najskôr si pripravíme oblátky na štvorčeky cca 3 x 3 cm alebo použijeme hotové mini oblátky ... rozpustíme si maslo a necháme trocha vychladnúť ... celé vajíčka vyšľaháme do peny s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme rozpustené maslo a vločky zmiešané s múkou a práškom do pečiva, nakoniec vareškou vmiešame pokrájané datle a premiešame ... rúru vyhrejeme na 180°C ... na oblátky robíme lyžičkou kôpky a kladenie na plech vyložený papierom na pečenie ... vo vyhriatej rúre pečieme cca 10 - 12 minút - pokiaľ pusinky nechytia zlatú farbu ... sú výbornéééééé