Utopená čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia, 300g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl mlieka, 250 g polohrubej múky, prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa;
250g masla alebo Hery, 2-3 lyžice čokoládovej nátierky (napr. nutela);
zavárané ovocie (ja som robila z hrušiek, ale môžu byť a jahody, broskyne, mandarínky, ...), ovocná šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a mlieko.
Primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom.
Dáme piecť vo vymastenej a múkou vysypanej forme pri nižšej teplote.
Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na tri diely.
Maslo alebo Heru vymiešame s trochou práškového cukru (od oka - podľa chuti) a primiešame čokonátierku.
Spodný plát dobre polejeme šťavou z ovocia (nie však priveľmi, aby torta držala pokope).
Môžeme, ale nemusíme potrieť riedkym džemom. Naukladáme ovocie a potrieme časťou krému. (Poliaty korpus sa drobí, ale dá sa to zvládnuť...) Zakryjeme stredným plátom.
Ten tiež dobre polejeme (ja som na celú tortu spotrebovala šťavu z troch ovocných konzerv) šťavou z ovocia (ak nemáme z kompótu, môžeme použiť napr. džús.)
Opäť naukladáme ovocie a nanesieme krém. (Ten môžeme použiť buď celý, alebo si časť môžeme nechať na ozdobu.)
Položíme vrchný plát, ktorý tiež výdatne polejeme. Tortičku necháme nejaký čas odstáť.
Ozdobiť môžeme ako len chceme.
Ja som dala do torty celý krém, vrch aj boky som potrela jahodovým tesco-džemom, po obvode som naukladala škoricové cereálne sušienky a stred som zasypala slnečnicovými semiačkami. Nakoniec to vyzeralo nad očakávanie dobre a aj všetci oslavujúci si moju "utopenú" tortu pochvalovali. :-D