Broskyňové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujme 3 piškóty - dve klasické a jednu si prifarbíme... Na každú z nich si pripravíme 5 vajec, 5 PL polohrubej múky, 5 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, 1 ČL kypriaceho prášku a do poslednej si nachystáme trošku oranžového potravinárskeho farbiva alebo 1ČL broskyňovej šumienky /na zafarbenie postačí/ ♥♥♥♥ okrem toho potrebujeme 1 broskyňový kompót /7 dcl pohár/ a marhuľový džem ♥♥♥♥ KRÉM: 1/2 l mlieka, 200g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 Zlaté klasy, 1 PL polohrubej múky, 100g bielej čokolády, 250g masla alebo Hery

POSTUP PŘÍPRAVY

Na každú piškótu si oddelíme žĺtky od bielkov, do múky vmiešame kypriaci prášok...Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame dopenista, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Do žĺtkovej hmoty vmiešame múku a zľahka tuhý sneh...vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180°C, 10-12 minút...necháme vychladnúť. Pri poslednej k žĺtkom pridáme farbivo alebo šumienku a potom postupujeme rovnako...



♥♥♥♥



Krém: z mlieka, cukru, Zlatého klasu a múky uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše vmiešame nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom všľaháme maslo alebo Heru. 2 PL krému si odložíme bokom.



♥♥♥♥



Broskyne scedíme a šťavu zachytíme do nádoby. Potom broskyne nakrájame nadrobno a odložíme si ich.



♥♥♥♥



Spodný plát natrieme lekvárom, potom potrieme 1/2 krému a posypeme rovnomerne 1/2 nakrájaných broskýň... priložíme farebný plát, polejeme šťavou z broskýň /ja ju miniem všetku/, natrieme lekvárom a druhou 1/2 krému. Priložíme posledný plát a zaťažíme. Necháme do druhého dňa v chlade zaťažené... potom stiahneme zvrchu papier na pečenie, potrieme krémom,ktorý sme si odložili a ľubovoľne ozdobíme.
.