Chrumkavý zemiak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Inšpirovala som sa na dovolenke v Bulharsku , kde sme boli toto leto s priateľom. Predávali tam zvláštne nakrájaný zemiak ako špirála a bol napichnutý na špilke. Bolo to veľmi chrumkavé a po návrate domov ma napadlo toto. Budem to určite robiť častejšie, keďže milujem chipsy a tento zemiak chutí podobne akurát že bez toľkého oleja:P (Dresing na obrázku je z kyslej smotany, červenej mletej papriky a kečupu. Ako prílohu som podávala šalát). Suroviny: 1 ks zemiak, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie čierne mleté, maslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do neošúpaného, poriadne umytého zemiačika urobíme zárezy ako sú na fotke, tak aby sa nerozpadol. Očistíme si cesnak, nakrájame ho na plátky, ktoré napcháme do medzier. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. ( Môže sa vrch potrieť rozpusteným maslom )
Tento recept je jednoduchý, dá sa povedať že aj rýchly. Veď v jednoduchosti je krása. A keď vám deti nechcú papať, stačí tomu zemiaku urobiť oči, ako urobila moja kamarátka a povedať, že je to húsenica :D Zemiak zvyknem napchať niekedy aj slaninou, cibuľou, červenou paprikou, alebo aj všetkým naraz :D Je úplne jedno čo tam bude :)