Šuhajdy s orechovou plnkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čokoláda300g čokolády na varenie a 1/2 Cery al. masla Plnka1dl mlieka, 15dkg kryšt. cukru ,12dkg mletých orechov, 10dkg Helie, džem Na zdobenie: lentilky či vlašské oriešky Tento recept som našla ako inšpiráciu, ale ja používam maslo namiesto cery a ešte dávam pod orechovú plnku džem.

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP

Orechová plnka: Dáme do kastrólika mlieko s cukrom a dáme zovrieť, pridáme Heliu, necháme prevrieť a vsypeme mleté orechy. Dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou, aby sa orechy sparili (nevaríme ich).

Čokoládová poleva: Do misky dáme ceru /maslo/ a dáme si ju roztopiť do mikrovlnky (1 1/2 minúty). Potom pridáme nalámanú čokoládu a dáme ešte na 1 minútu do mikrovlnky rozpustiť. Čokoláda sa krásne roztopí a bude pekne hladká. Ak sa náhodou stane, že je to tuhé, pridáme trošilinku vody, tak aby to z lyžičky aj vedelo ztiecť do toho košíčka:)

Nachystáme si košíčky, na spodok nalejeme malou lyžičkou polevu, rozmažeme aj trochu po okrajoch, necháme trochu schladnúť, potrieme džemom, na to dáme 1 lyžičkou orechovú plnku. Zakryjeme čokoládovou polevou, aby sme prekryli celú plnku.
Dáme vychladnúť, ale kým úplne poleva stuhne, ozdobíme lentilkou či orieškom.