Výborná gaštanová roláda s dvojfarebnou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS : 5 vajec, 120g jemného kryštálového cukru, 50 ml oleja, 80g polohrubej múky, 40g kakaa KRÉM 1 : 3 dl mlieka, 50g kryštálového cukru, 30g kukuričného škrobu, 250g masla, 100g práškového cukru, 150g gaštanového pyré KRÉM 2 : 100g krému č. 1, 250g gaštanového pyré, 2 PL rumu POSÝPKA : 100g gaštanového pyré, 50g postrúhanej horkej čokolády, 1 PL rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

... neodolateľná roláda ... robila som ju prvý krát a zožala veľký úspech ... preto posúvam ďalej ... KORPUS : bielky za postupného pridávania cukru vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme žĺtky, olej a nakoniec preosiatu múku s kakaom, cesto rozotrieme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 190°C pečieme cca 8-10 minút, necháme mierne vychladnúť a spolu s papierom stočíme, zabalíme do vlhkej utierky a necháme vychladnúť ... urobíme si posýpku (musí stuhnúť v mrazničke) - zmiešame gaštanové pyré, postrúhanú horkú čokoládu a rum, dáme do mrazničky zmraziť ... prejdeme na KRÉM 1 : v 2 dl mlieka rozpustíme kryštálový cukor a necháme prevrieť, v zvyšnom mlieku rozmiešame kukuričný škrob, pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu ... zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť ... medzitým vyšľaháme do peny zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutú kašu a nakoniec zmäknuté gaštanové pyré ... a KRÉM 2 : 100g krému 1 vyšľaháme s 250g gaštanového pyré a 2 PL rumu ... a ideme vrstviť : na vychladnutý korpus dáme celý krém 2 a naň 2/3 krému 1, zrolujeme, vrch potrieme zvyšným krémom 1 a postrúhame posýpku, ktorá nám medzitým stuhla v mrazničke ... necháme stuhnúť v chladničke a potom už len vychutnávame ... múčnik je možno trošičku prácnejší ale určite neobanujete - výsledok je ÚŽASNÝ ... na sviatky určite robím znovu :-)