Cesnakový chlieb na plechu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru, 1/2 kocky droždia
Na potretie 0,7 dl olivového oleja, 4-5 strúčikov cesnaku, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Pôvodný recept má na MMB Peťka G. ID 9688, ale má ho napísaný pre ručné miesenie. Ja som tento super chlebík dnes vyskúšala a prispôsobila som si dávku pre miesenie a kysnutie v pekárničke a cesto mi vyšlo :-) Takže píšem tento recept pre maminy, ktoré majú pekárničky, je to jednoduchšie. Postup je rovnaký ako v pôvodnom Peťkinom recepte aj sa pečie v rúre :-)

Takže všetky ingrediencie nahádžeme do pekárničky v takom poradí ako je vyššie uvedené, t.j. 1KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru a navrch dáme rozmrvenú 1/2 kocky droždia a zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie. Ja mám pekáreň Moulinex, tak som ťukla program 11 v trvaní 1.30 hod.

Medzitým si vymastíme a vysypeme múkou plech a v miske si zmiešame 0,7 dl olivového oleja s roztlačenými asi 5 strúčikmi cesnaku a soľou.

Keď máme cesto vymiesené a vykysnuté, tak ho "presunieme" na vysypaný plech a rukami ho ponaťahujeme po celom plechu, ja som to robila tak, že som cesto ponaťahovala tak ako sa mi dalo a keď už bolo skoro po celom plechu, tie rožky išli ťažšie, tak som pomaly dávala olivovú zmes s cesnakom a tak pekne som cesto rozložila po komplet celom plechu. Olivová zmes s cesnakom ide navrch cesta a prstami ešte postláčajte do cesta, aby sa pekne olivová zmes po celom ceste "uložila".

Nakoniec necháme ešte 1/2 hodinu kysnúť a potom šup šup šup do rúry . . . je to skvelý recept, preto som aj bola "žhavá" a som si ho prispôsobila pre pekárničku, síce sa v konečnej fáze pečie v klasika rúre, ale aspoň odpadne to miesenie :-)

Je výborný, krásne rozvoniava (tých, čo nemajú radi cesnak ani vôňu radšej pošlite von za dvere, alebo pre istotu pred panelák) po celom byte a mňamkovo chutí!!!

Takto vyzerá na plechu . . . má krásnu farbu, vôňu aj chuť!