Dokonalý mrkvový koláč s pomarančovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozpis na veľký plech CESTO : 4 vajcia, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček celozrnnej múky, 1 hrnček trstinového cukru, 4 veľké najemno postrúhané mrkvy, 2 očistené a nahrubo postrúhané jablká, 3/4 šálky oleja (naposledy som použila orechový), 2 lyžičky mletej škorice, 2 lyžičky jedlej sódy, 1 prášok do pečiva, hrsť kandizovaného ovocia (super sa hodí kandizovaná pomarančová kôra + zmes iného ovocia), 3/4 hrnčeka posekaných alebo pomletých vlašských orechov, pomarančový alebo marhuľový džem na potretie .... KRÉM : 250 g Marcarpone, 250 g jemného tvarohu, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 2 vanilkové cukry, šťava a kôra z 1 veľkého pomaranča ... na ozdobu 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov a 1/2 Margot čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Koláčik vznikol kombináciou dvoch receptov + vlastné vylepšenia - robila som pre muža na oslavu a všetci sa oblizovali až za ušami ... Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, olej, múku zmiešanú s jedlou sódou a práškom do pečiva, škoricu, strúhanú mrkvu, jablká, orechy, kandizované ovocie a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do papierom na pečenie vyloženého plechu a pečieme na 175 - 180°C cca 30 - 40 minút (skontrolujeme špajľou). Necháme vychladnúť. Vyhladnutý potrieme džemom a pomarančovým krémom (vyšľaháme tvaroh, Mascarpone, cukor - pridáme šťavu a kôru z jedného pomaranča) a ozdobíme mletými alebo sekanými vlašskými orechmi a strúhanou Margot čokoládou, ktorá chuťovo výborne doplní chuť mrkvového korpusu ... výbornýýýýý