Roládkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny Cesto I.\r\n 6 ks vajcia\r\n 6 PL kryštálový cukor\r\n 6 PL polohrubá múka\r\n Cesto II.\r\n 7 ks vajcia\r\n 250 g palmarín\r\n 170 g práškový cukor\r\n 2 PK kakao\r\n 40 g mleté orechy\r\n 70 g sekané orechy\r\n 5 PL polohrubá múka\r\n 1 ks prášok do pečiva\r\n 2 PL strúhanka\r\nKrém:\r\n 4 dl mlieko\r\n 1 balíček Zlatý klas\r\n 1 balíček vanilkový cukor\r\n 250 g maslo alebo Hera\r\n 200 g práškový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Prvé cesto si pripravíme tak, že množstvo surovín rozdelíme na dve časti. Vyšľahať bielky (3), pridať cukor (3PL) a šľahať do hustej peny, potom po jednom pridať žĺtky a zľahka zamiešať múku (3PL). Na plechoch vyložených papierom na pečenie upečieme dve cestá. Tie prekrojíme po dĺžke na polovicu, vzniknú nám 4 polovice. Každú natrieme lekvárom a zrolujeme po dlhšej strane do roládky. \r\nPlech si vyložíme papierom na pečenie a roládky uložíme rovnomerne od seba. \r\nUrobíme si druhé cesto. Vymiešame tuk s cukrom a žĺtkami, pridáme postupne všetky ostatné suroviny a nakoniec zľahka vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Kakaové cesto pridáme medzi roládky na plech. Upečieme. \r\nKrém si pripravíme tak, že v mlieku rozmiešame Zlatý klas a pridáme vanilkový cukor. Uvaríme kašičku. Za občastného miešania ju necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame kašičku . Hotový krém natrieme na upečený zákusok a polejeme čokoládovou polevou alebo čokoládu iba postrúhame navrch ako sme urobili my.