Koložvárska kapusta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kapusta kyslá, 500 g mäso mleté, 2 ks klobása, 200 g ryža guľatozrnná, paprika červená sladká, 1 ks cibuľa, cesnak granulovaný, soľ, korenie čierne mleté, 2 ks vajce, 500 ml smotana na varenie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Ryžu prepláchneme, opražíme na oleji, posolíme, ochutíme granulovaným cesnakom a zalejeme 400-500ml vody. Keď sa odparí voda odstavíme ju zo sporáka a necháme ju trošku vychladnúť. - -Nakrájame na drobno cibuľu, pridáme kyslú kapustu ktorú sme si pred tým vyžmýkali ( nepremývať ! ), pridáme červenú mletú papriku, cesnak ( buď pretlačený alebo granulovaný) a mleté čierne korenie. ( môžeme podliať vodou ak treba ) A dusíme cca 15 minút.- -Mleté mäso si opečieme na oleji a pridáme do neho soľ, korenie, mletú červenú papriku.- -Klobásku nakrájame na kolieska. -

Väčšiu zapekaciu misu vymastíme buď maslom alebo stačí aj olejom a ukladáme vrstvy. Kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút. Zmiešame si vajcia so smotanou a polejeme celý vrch rovnomerne. Necháme zapiecť ešte na 200 stupňov a 10 minút.

Ako neskúsená kuchárka (keď sa tak môžem vôbec nazvať - kuchárkou ) som skúšala už asi 3 koložvárske kapusty, niektoré dokonca z varechy, no fakt sa niektoré ani nedali jesť. Buď priveľa ryže, priveľa mäsa alebo bez chuti. Konečne mám recept ktorý mi absolútne vyhovuje a inú kapustu už ani nebudem robiť :) Priateľ sa oblizoval a mňáámkal asi polhodinu a ja tiež :D Koložvárskych je tu milión, ale táto je podľa mňa tak dobrá, že som sa rozhodla ju sem pridať :) Tak ak sa ju rozhodnete vyskúšať, prajem Vám Dobrú chuť :) Dúfam že Vám táto kapusta pošteklí Vaše chuťové poháriky v tom najlepšom :)