♥♥♥ Tvarohový krémovník...♥♥♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento koláčik som objavila celkom náhodou pred 16 rokmi... a odvtedy sa stal favoritom medzi koláčikmi u môjho manžela. Svojou jemnou chuťou si získaval postupne ďalších priaznivcov a tak som recept posúvala ďalej... kto ho ešte nepozná, určite by mal aspoň raz vyskúšať.

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: 220g polohrubej múky, 120g margarínu, 120g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtka /bielka si odkladáme do jednej nádoby, ešte ich do koláčika použijeme/, 1 PL kakaa /čím tmavšie, tým lepšie/, 1 ČL kypriaceho prášku.... všetky suroviny v miske dobre zmiešame. Hlbší plech /ja používam s rozmermi 26 x 36 cm, vysoký cca 4 cm/ si vymastíme a dôkladne vysypeme polohrubou múkou. Cesto len tak ledabolo v rozostupoch naplácame na plech a pomúčenými /ale lepšie je navlhčiť si ruky vodou/ ho roztláčaním roztiahneme po celom plechu. Je to na pohľad piplačka, ale dá sa to...


♥♥♥



PLNKA: 500ml mlieka, 500g tvarohu /kľudne môže ísť plnotučný ako aj odtučnený/, 150g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 1 balíček vanilkového cukru, 1,5 dl oleja, 1 vajce, 3 žĺtky /a znova si bielka odložíme do spomínanej nádoby/... všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom /ja používam mixér určený na kokteily, všetko to vsypem - nalejem do nádoby a dohladka rozmixujem/. Plnku vylejeme na cesto a pečieme v rúre na 180 °C - 15 / 20 minút. Plnka nebude ešte celkom dopečená, ale to nevadí. Na takto nedopečený koláčik navrstvíme sneh, ktorý dopekáme ešte 10 minút. Necháme koláčik dobre vychladnúť /ja keď si ho pripravujem večer, tak ho nechám v chladničke do druhého dňa/ a potom pokrájame.


♥♥♥


SNEH: 5 bielkov /tie, ktoré sme si odložili z prípravy cesta a plnky/ a 5 PL kryštálového cukru. Bielky začneme šľahať dotuha. Keď sa začne tvoriť sneh, prisypeme cukor a došľaháme dotuha.