Pikantné plnené kuracie prsíčka na stredomorský spôsob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, sušená šunka (na každý kus masa jeden plátok), olivová tapenáda (pasta), 1 ks mozarella, sušené paradajky, soľ, korenie, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

kuracie prsia narežeme, roztvoríme a jemne naklepeme tak, aby nám vznikol čo najväčší kus, jemne osolíme, potrieme olivovou pastou, na každé položíme plátok sušenej šunky, kúsok mozarelly a 1 sušenú paradajku a zatočíme do mini rolky ... zo všetkých strán opražíme na rozpálenej panvici na olivovom oleji ... preložíme do pekáčika a necháme dôjsť cca 8 minút v rúre vyhriatej na 170°C ... podávame s prílohou podľa chuti ... vhodná je ryža, šalátik alebo len chlebík či chrumkavá bagetka ... ja som k nim urobila teplú salsu s paradajok,olív, cibuľky a byliniek ... olivová tapenáda (je výborná aj ako rýchla pomazánka na opečenú bagetku) : 200 g čiernych (zelených) olív, 50 g kapary, 4 sardelky (ančovičky), soľ, korenie, čerstvé oregano, 3-4 sušené paradajky, 50 ml olivový olej, šťava z 1/2 citróna, kúsok chilli papričky - všetko zmixujeme na hladkú pastu