Kuracie soté s domácim Uncle Bens



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia (cca 1 kg), 3 lyžičky tekutého medu, 2 polievkové lyžice worcestrovej omáčky (alebo sójovej), menšia konzerva šampiňónov, zázvor (nemusí byť), mleté čierne korenie, pizza korenie (alebo trošku oregana, bazalky), kari korenie, menšia cibuľa, ½ l domácej omáčky Uncle Bens, 1 polievková lyžica pšeničných klíčkov (nemusia byť), soľ, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

...niečo z mojich experimentov...výborné a o chvíľu máte navarené...

V miske rozmiešame med a worcestrovú omáčku
pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme, premiešame, necháme postáť asi 10 min.
potom na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, premiešame
pridáme mäsko
Uncle Bens omáčku (robím si ju doma, ale môžete ju nahradiť tým, že k mäsu pridáte menšie lečo, len s troškou šťavy (alebo čerstvú papriku a rajčiny bez šupky), trošku sterilizovanej kukurice a na menšie kúsky nakrájanú kyslú uhorku), šampiňóny tam už nemusíte dávať (celkom postačí uvedená jedna konzerva)
pridať k mäsu, dochutiť soľou, podliať len troškou vody, udusiť do mäkka (keď to robím v tlakovom hrnci, nepodlievam vôbec)
Na záver posypem lyžicou pšeničných klíčkov, premiešam a nechám prevrieť. Nemusíte ich tam dávať (dnes som ich nedala ani ja), pridávam ich do číny aj miesto Solamylu. Ak to pustilo veľa šťavy, nezahusťujte Solamylom, klíčky to stiahnu, ak nemáte ani tie, radšej nechajte trošku dlhšie povariť. Podávame s ryžou, hranolkami, opekanými zemiakmi... s ananásom a marhuľami.
pšeničné klíčky (stoja cca 18,- Sk)
sú to veľmi jemné vločky, ľahko sladučké