Tvarohové pagáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g múka hladká 250 g tvaroh hrudkovitý 250 g palmarín soľ kmín celý vegeta 1 ks vajce na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, tvarohu a palmarínu, soli, kmínu a vegety vypracujeme v miske cesto. Kmín, soľ aj vegetu pridávam od oka, kmínu mám rada radšej viac. Soli sa dá pridať kľudne aj za lyžičku, ešte sa mi nestalo, aby boli tieto pagáčiky presolené. :) Cesto dáme odležať do chladničky, ideálne aj na celú noc.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nNa pomúčenej doske rozvaľkáme cesto približne na 5mm hrúbku. Z cesta potom vykrajujeme pagáčiky pomocou formičiek. Pagáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nPagáčiky potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180-200°C približne na 15- 20 minút, to uvidíme podľa farby- na okrajoch hnedšie, na povrchu pekne zlaté. Dobrú chuť! :)