Kokosové sušienky "Koka"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g Hery (alebo tuk na pečenie), 260g hladká múka, 150g práškový cukor, 100g strúhaný kokos, 30g kakao, 2 žĺtky, 1 van.cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Heru roztopíme v mikrovlnke, necháme trošku vychladnúť. Po vychladnutí všetky prísady zmiešame - malo by vzniknúť cesto podobné plastelíne. Z cesta robíme guličky asi o priemere 1cm a ukladáme na papierom vystlaný plech - nechávame medzery asi 2,5-3cm. Ak už máme plný plech guličiek vezmeme vydličku a stláčame guličky - ja som použila dezertnú vidličku ( zatlačiť a potiahnuť, ak to len tak nadvihnete cesto ostane prilepené na vidličke). Pečieme na 180 °C - približne 7 minút. Pečieme tak aby cesto chytilo peknú farbu a bolo mäkké - pri vychladnutí pekne stvrdne - tak sušienkovo. :) Z jednej dávky mi vyšlo 200 ks o priemere asi 2cm. Sušienky sú výborné, v zavretej dóze vydržia aj pár týždnov...aj keď u nás sa zjedia do pár hodín. :)

Heru roztopíme v mikrovlnke, necháme trošku vychladnúť.
Zo všetkých prísad vypracujeme cesto podobné plastelíne - na foto už niečo z cesta chýba.
Z cesta robíme guličky o priemere asi 1cm- nechávame 2-3cm odstup. Následne pritlačíme vidličku na guličku a potiahneme - aby sa nám gulička neprilepila na vidličku (by sme si tým len pridali robotu). :)
Po vybraní z rúry by mali byť trochu mäkké, avšak pri chladnutí stvrdnú - tak mňamkovo-sušiekovo. :) V skutočnosti by mali byť tmavšie - blesk ich trošku presvetlil. :)
Druhá várka - použité holandské kakao. Je tmavšie a horkejšie. Čiže sušienky neboli až také sladké. Ale bola to fajnotka ejtak. :)