Famózne kuracie prsíčka s pórom a zázvorom - úžasná symbióza chutí



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia (množstvo podľa počtu hladošov), pór (asi 4 cm na osobu), soľ, mleté čierne korenie (kuracie prsíčka môžeme nahradiť morčacími) Marináda - cca na 2 porcie : 3 PL sójovej omáčky, 1 KL sušeného alebo čerstvého zázvoru, 1 a pol PL vody, pár kvapiek sezamového oleja (môžeme nahradiť olivovým), 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

... výborná záležitosť - jednoduché a famózne ... tento recept pripravovala dávnejšie herečka Oľga Belešová, počítam že je to inšpirácia z japonskej kuchyne od jej japonského manžela ... odkedy som ho prvý krát vyskúšala patrí k mojim TOP receptom ... vrelo odporúčam : kuracie prsia pokrájame na slížiky, posypeme soľou, korením a poriadne premiešame s pórom, ktorý pokrájame na cca 3 cm dlhé kúsky, ktoré rozštvrtíme. V miske zarobíme marinádu ... všetko zmiešame a marinujeme v chladničke cca 30 minút (čím dlhšie tým lepšie) ... potom prudko osmažíme na troche oleja. Pripravujeme tesne pred podávaním. Podávame s ryžou pripravenou bez soli či iných korenín ... ako príloha sa najviac hodí ryža.

... kuracie (morčacie) prsia pokrájame na rezance, osolíme, okoreníme a zmiešame s pórom, ktorý pokrájame na cca 3 cm kúsky, ktoré ešte rozštvrtíme ... zo určených surovín urobíme marinádu
... nalejeme na mäsko s pórom
... premiešame
... zatvoríme a dáme do chladničky marinovať min. na 30 minút (čím dlhšie tým lepšie) ... po odležaní hodíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja a orestujeme ... je to rýchlovka a veľká mňaaaamka