Morčacie / kuracie prsia so sušenou šunkou a hruškou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozpis cca na 3 porcie : 300 g morčacích (kuracích) pŕs, olivový olej, 4 plátky sušenej šunky, morská soľ v mlynčeku, čierne korenie v mlynčeku, čerstvý tymian, 1 hruška (príp. jablko ale hruška sedí lepšie), 1 lyžica masla, 1 citrón ... príloha : 1 cuketa, 1/2 štipľavej papričky, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá mäta

POSTUP PŘÍPRAVY

Opäť inšpirácia receptom Marcela Ihnačáka ... a opäť úžasný výsledok ... na rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme sušenú šunku nakrájanú na pásiky, pridáme morčacie prsia nakrájané na rezance, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou čerstvého tymianu. Za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme hrušku (jablko) nakrájanú na väčšie kúsky a opekáme do zlatohneda. Pred koncom pridáme na panvicu asi 1 lyžicu masla a šťavu z 1/2 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Skúšala som aj s hruškou aj s jablkom - obe jedlá boli výborné, ale predsa len o kúsok bola lepšia verzia s hruškou

Ako prílohu môžeme podávať napr. opečenú cuketu : cuketu nakrájame na hranolčeky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Restujeme do zlatohneda. Na záver pridáme šťavu z 1/2 citróna a asi 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty. Dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa.

... na olivovom oleji orestujeme pokrájanú sušenú šunku a morčacie prsia ... restujeme cca 5 minút
... pridáme tymián a pokrájané jablko (hrušku) ... a restujeme do zlatohneda
... pred koncom pridáme 1 PL masla a šťavu z 1/2 citróna ... premiešame a odstavíme z ohňa ... dochutíme posekanou mätou ... medzitým si na inej panvici na olivovom oleji orestujeme pokrájanú cuketu, ochutíme soľou a korením, pridáme nadrobno nakrájanú chilli papričku (1/2) a cesnak, citrónovú šťavu (1/2 citróna), premiešame a podávame