pre gitaristu :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

piškóta:10 vajec ,48 dkg kr. cukor,3 dcl vlažnej vody, 2 dcl oleja, 60 dkg polohrubej múky s 1 práškom do pečiva\r\n\r\nplnka:200 Milliliter vody\r\n4 Polievková lyžica kryštalového cukru\r\n2 Polievková lyžica hladkej múky\r\n1 Kus vanilkový cukor\r\n4 Polievková lyžica kakaa\r\n1 Kus žĺtok\r\n1 Kus vajce\r\n150 Gram horká čokoláda\r\n250 Gram maslo / margarín

POSTUP PŘÍPRAVY

10 žľtkov, kr. cukor rozmixovať, do toho 3dcl vlažnej vody. Potom priliať približne 2 dcl oleja. Do vymiešaného dám 60 dkg polohrubej múky s 1práškom do pečiva. Nakoniec zamiešam sneh z 5 bielkov. Upečiem na menšom plechu dve piškóty a po vychladnutí prekrojím . Ak chcete kakaový korpus, pridáte kakao, ak orechový, tak časť múky nahraďiť orechami\r\n\r\nplnka:Do hrnca si dáme 4Pl kryš. cukru a necháme ho skaramelizovať, ked je pekne hnedý prilejeme opatrne vodu a necháme rozpustiť a vychladnúť. Do studeného sirupu dáme 2PL múky, van. cukor, vopred rozšľahané vajíčka, kakao. Dáme späť na oheň a rýchlo zamiešame aby sa nám vajíčka nezrazili, uvaríme hustú kašu. Odstavíme z ohňa a pridáme nalámanú čokoládu spolu s nakrájaným maslom, a pozvoľna nechame chladnúť a miešame aby sa nám pekne hmota spojila. Po uplnom vychladnutí hmotu vymiešame šlľahačom a plníme tortu, ja do stredu plnky pridávam aj banány prekrojené na 1/2. Plnka je vhodná aj pod poťahovú hmotu.Tortu som potiahla fondánom.