Pohánkové rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g pohánka 1 ks cibuľa 1 ks červená paprika 5 ks šampiňóny 200 g kuracie mäso soľ mleté čierne korenie grilovacie korenie 2 strúčiky cesnak 100 g tvrdý syr olej petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Pohánku nasypeme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme asi 10 minút. Odstavíme, hrniec prikryjeme a necháme asi 30 minút stáť. Potom scedíme prebytočnú vodu. Cibuľu nakrájame na rezančeky a opečieme na oleji. Pridáme na kocky nakrájané papriky a na plátky nasekané šampiňóny. K zelenine primiešame na kúsky nakrájané mäso. Zmes osolíme, okoreníme a podusíme, kým mäso nezmäkne. Pridáme cesnak, primiešame pohánku a nakoniec posypememe syrom a vňaťou.