Nepečená Monte torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Krém I .: 1 l plnotučného mlieka 100 g kukuričného škrobu 100 g kr. cukru 1 bal. vanilkového cukru 125 g masla trošku rumu Krém II .: 500 ml smotany na šľahanie 200 g čokolády Ostatné ingrediencie: BEBE sušienky trošku rumu a trošku mlieka

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech nebo formu si vyložíme BEBE sušienkami, ktoré pokvapkáme rumom (ak máme radi rozmočenejšie keksíky, môžeme pokvapkať mliekom).
Pripravíme si krém 1. 0,5 l mlieka si zahrejeme na ohni, pridáme do nej trochu rumu. V inej miske si zmiešame kryš. a vanilkový cukor a kukuričný škrob, zalejeme zvyšným mliekom a miešame, aby sme získali hladkú zmes. Keď nám mlieko začne vrieť, pridáme hladkú zmes a varíme 2 minuty. Pridáme maslo a celú hmotu nalejeme ešte horúcu na sušienky.
Kým nám 1. krém na sušienkach chladne, pripravíme si 2.krém. Smotanu na šľahanie dáme na mierný oheň, pridáme nalámanú čokoládu a varíme, kým sa nerozpustí. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a nalejeme na 1. krém.
Takto navrstvenú MONTE tortu necháme odstáť a vychladnúť. Vložíme do chladničky na min. 2 hodiny a môžeme podávať