Vynikajúce zemiakové pagáče mäkučké aj na druhý deň !!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hladká múka, 4 varené zemiaky, 0,5 l mlieka, olej, soľ, maslo na potretie, vajíčko na potretie, droždie, syr ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Spravíme si kvások, ktorý pozostáva z mlieka a droždia. Ja do kvasu, pridám aj lyžičku cukru. Poprípade, kto nemá mlieko môžeme použiť aj čistú pitnú vodu. Spravíme si cesto zo zvyšných prísad : hladká múka ( múčku preosejeme cez sito, aby nám pekne nakyslo cesto), olej, soľ. Cesto necháme zhruba hodinu kysnúť. Keď nám cesto nakyslo, vyvaľkáme zhruba na 1 cm a vykrajujeme kolieska ľubovolnej veľkosti. Nachvíločku necháme nakysnúť na plechu, potrieme žĺtkom, posypeme postrúhaným syrom a dáme piecť na 180 stupňov. Hneď ako naše pagáčiky vytiahneme z rúry, hneď ich potrieme rozpusteným maslom. Tým ich budeme mať mäkkučké a chutnučké. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\n\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\r\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\nPrajem dobrú chuť !