Parádna krémová tekvicová *Hokkaido* polievočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 stredná tekvica Hokkaido, 1 väčšia cibuľa, 4 PL olivový olej, 1 PL maslo, cca 1,3 l zeleninový vývar, 1-2 dl smotana (šľahačková alebo na varenie podľa chuti), soľ, korenie + na ochutenie chilli alebo kari korenie, tekvicový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia (podľa chuti) a varíme kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (ja používam mlieko - pretože smotanu nemôžeme), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu.