japonská marináda TERIYAKI po slovensky - s kuracím mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tácka, asi 600g kuracie mäso- prsia, vykostené stehná- pokrájané na asi 1cm kocečky...olej na pečenie... MARINÁDA: 170ml sójová omáčka, 90g hnedý cukor alebo 2 PL medu, 2-3 PL vínneho octu /biely alebo červený/, 2PL vody, 2-3 stručiky cesnaku- roztlačiť alebo postruhať, sušený zázvor 1ČL- alebo čerstvý ked máte doma, mleté čierne korenie 1/2 KL , soľ 1/2 KL, kukuričný škrob Zlatý klas 3 ČL

POSTUP PŘÍPRAVY

- všetky prísady marinády zamiešame spolu tak, aby maizena nebola hrudková

- varíme za občasného miešania asi 5minut

- necháme vychladnúť, vložime kusky mäsa, marinujeme pár hodín, najlepšie cez noc

- na malom množstve oleja na rozpálenej panvici smažíme kusky mäsa vybraté zo štavy cedidlom- za stáleho miešania max 5minut, len aby zvonka chytili farbu- vtedy su kocečky také štavnaté a chrumkavé zároveň

- mäso vyberieme z panvice napr. do jenského skla, na panvicu vylejeme scedenu marinádu, a necháme zovrieť za stáleho miešania, aby trochu zhustla

- mäsko podávame preliate uvarenou marinádou, s ryžou alebo ryžovými cestovinami, so šalátom

-chutí sladkoštiplavo, zaujímavo, tak inak

-marináda je suprová aj s lososom, odporučam