Parížske rožky... overená klasika.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Parížske rožky - receptov je na ne požehnane a mnohé som vyskúšala /zo zvedavosti alebo sa zdali menej prácne/, ale vždy som sa nakoniec vrátila k "mojej" odskúšanej klasike. Jediné tieto ma nikdy nesklamali - zvonka krehké a vnútri vláčne.

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: 5 vajec, 400g práškového cukru, 250g zomletých orechov, 4 PL strúhanky... Nad parou šľaháme bielky, postupne zašľaháme práškový cukor, a vyšľaháme dotuha /netrvá to dlhšie ako 10 - 15 minút/. Do mierne vychladnutej masy vmiešame zľahka orecha a strúhanku. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie rožky a pečieme/sušíme ich na 140°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu a potom ich nastriekame krémom a po stuhnutí polejeme čokoládou.♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 4 celé vajcia alebo 5 žĺtkov, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa vyšľaháme nad parou dohusta a po vychladnutí zašľaháme 400g masla alebo margarínu.