Luxusné rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 16 vajec, 16 PL kryštálového cukru, 16 PL polohrubej múky, 2 PL umu, 1 PL kakaa...♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 0,5 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 180g práškového cukru, 300g masla alebo margarínu ♠♠♠♠♠♠ SIRUP: 500 ml prevarenej a vychladnutej vody, 1 vanilkový cukor, 200 ml sunquicku, 1 PL kakaa, 1 PL NESCY, 0,5 dl umu ♠♠♠♠♠♠ ŽELATÍNA: 400ml vody, 100ml sunquicku, 1 vanilínový cukor, 80g práškového cukru, 1 Zlatý klas ♠♠♠♠♠♠ okrem toho ešte tmavý džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo 4 vajec, 4 PL cukru a 4 PL múky upečieme pláty - vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh - takto upečieme 3 pláty a do štvrtého k vajíčkam pridáme um a kakao. Pečieme na papieri na pečenie na 180 °C 10-15 minút a necháme vychladnúť.



♠♠♠♠♠♠



KRÉM: 300ml mlieka dáme variť s vanilkovým cukrom a vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlaté klasy. Uvaríme dohusta a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo alebo margarín vyšľaháme s práškovým cukrom a všľaháme vychladnutý puding.



♠♠♠♠♠♠



SIRUP: Do vody vmiešame vanilínový cukor, rozdelíme ju na polovicu, doo jednej vmiešame sunquickový sirup, do druhej kávu - Nescu, kakao a um.



♠♠♠♠♠♠



Na svetlý plát natrieme džem, priklopíme druhým plátom a dobre prelejeme sunquickovou časťou sirupu, natrieme krémom, priklopíme kakaovým plátom, ktorý prelejeme tmavým sirupom. Tretí plát zospodu potrieme džemom a natretou časťou priklopíme kakaový plát. Povrch polejeme želatínou.



♠♠♠♠♠♠



Zmiešame vodu, oba cukre, sunquick a Zlatý klas, uvaríme dohusta, necháme mierne vychladnúť.