kávové laskonky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: - 3 bielky - 150 g krupicového cukru - 100 g práškového cukru - 50 g kokosovej múčky Na náplň: - 1 vanilkový puding - 300 ml mlieka - 150 g krupicového cukru - 2 PL mletej kávy - 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 2 PL rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov a krupicového cukru vyšľahajte tuhý sneh. Preosiaty práškový cukor premiešajte s kokosovou múčkou a zľahka zmes zamiešajte do snehu. Pomocou lyžice vykrajujte zo snehovej hmoty hrudky, pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a rozotrite do oválneho tvaru. Pečte pri 130 °C asi 50 minút do ružova.
Pudingový prášok rozmiešajte v malom množstve studeného mlieka. Zvyšok mlieka oslaďte a priveďte k varu. Vlejte doňho pudingovú zmes a pripravte hustý krém. Za stáleho miešania ho nechajte vychladnúť.
Mletú kávu pripravte s trochou vriacej vody. Puding vyšľahajte sa zmäknutou Herou maslovou na hladký krém. Vmiešajte doňho kávu a dochuťte ho rumom. Vychladnuté laskonky opatrne odtrhnite od papiera na pečenie. Po dvoch ich spojte k sebe kávovým krémom a nechajte v chladničke zatuhnúť.