bingo rez

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na prípravu budeme potrebovať: Cesto: Sušienkový krém: Puding. plnka: ⇒ 4 vajcia ⇒ 100 g kr. cukru ⇒ 100 g polohrubej múky ⇒ 30 g kakaa ⇒ 0,05 l oleja ⇒ 150 g maslových sušienok ⇒ 0,2 l džúsu ⇒ 50 g pr. cukru ⇒ 125 g masla ⇒ 3 ks zlatého klasu ⇒ 1 l mlieka ⇒ 70 g pr. cukru ⇒ 250g masla ⇒ 30 g kakaa ⇒ 1 ks vanilka Šľahačkový krém: a Ďalšie ingrediencie: ⇒ 3 ks šľahačka v prášku ⇒ 2 ks stužovač šľahačky ⇒ 0,75 l mlieka ⇒ 2 ks vanilky ⇒ 1,5 dcl kávy ⇒ 4 dcl džúsu ⇒ 2 ks dlhé piškóty ⇒ 4 ks piškóty so želatínou

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:

Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát, necháme vychladnúť.

Maslové sušienky pomrvíme, zalejeme džúsom. Necháme chvíľu postáť, aby sušienky vpili všetok džús. Potom vmiešame maslo a cukor, vznikne kaša, ktorú necháme bokom postáť.

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding, za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne k nemu pridávame vychladený puding. Hotový krém rozdelíme na dve polovice.


Do jednej polovice plnky pridáme vanilkový cukor a premiešame.


Do druhej polovice pridáme kakao a premiešame. Obe plnky necháme vychladiť.


Piškótový plát polejeme džúsom, asi 0,2 l.


Natrieme sušienkový krém.


Želatínové piškóty namáčame v uvarenej a vychladnutej káve, ukladáme obrátené čokoládou nahor.


Natrieme vanilkovú časť pudingového krému.


Dlhé piškóty namáčame do džúsu, poukladáme na plnku.

V tejto fáze som koláč dala do chladničky asi na hodinu. Zdalo sa mi, že to potrebuje, lebo bol už dosť vysoký a ďalšia záťaž by mu mohla skôr uškodiť.

Keď koláčik trocha oddýchol, natrieme kakaovú časť pudingového krému.

Nakoniec natrieme šľahačkový krém.


Posypeme grankom alebo nastrúhame čokoládu.

Koláč dáme do chladničky, aby poriadne vychladol. Ja som ho tam mala 24 hodín, koláč je dosť vysoký, tak aby sa potom dobre krájal.


Dobrú chuť!