jablkové rezy so šlahačkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na prípravu cesta budeme potrebovať: 5 vajíčok, 250 g cukru, 250 g polohrubej múky, 2 PL oleja, 1/2 balenie prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 5 väčších jabĺk, 800 ml vody, 2 vanilkové pudingy, 8 PL kr. cukru. Na dekoráciu budeme potrebovať: 500 ml smotany na šľahanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

POSTUP:

Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.