PUDINGOVý POHáR S DAžDOVKAMI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:\\r\\n- 220 g hladkej múky\\r\\n- 130 g rastlinného tuku Hera\\r\\n- 80 g práškového cukru\\r\\n- 1 lž. kakaa\\r\\n- 2 žĺtky\\r\\n\\r\\nPuding:\\r\\n- 5 dl mlieka\\r\\n- 1 balenie čokoládového pudingu\\r\\n- 80 g cukru\\r\\n- 40 g tmavej čokolády\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\nPudingový karamel:\\r\\n- 100 g cukru\\r\\n- 1 balenie vanilkového pudingu\\r\\n- 4 dl mlieka\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\n

POSTUP PŘÍPRAVY

Leto sa nesie v znamení detských osláv a party. Najlepšie je pre tieto príležitosti pripraviť veľa malých porcií všetkých možných dobrôt. Krtkov pohár deti milujú, tak sa do neho hneď pustite!\\r\\n\\r\\n.
Všetky suroviny okrem žĺtkov zmiešajte v mise. Následne vmiešajte žĺtky a vypracujte cesto.\\r\\nTo vyvaľkajte na múkou poprášenej doske a pečte ho na 180 °C cca 25-30 minút. Akonáhle cesto vychladne, rozdrobte ho na kúsky. Pripravte čokoládový puding tradičným spôsobom. Heru a kúsky čokolády vmiešajte až nakoniec. V kastróliku roztavte cukor, zrieďte 1,5 dl vody a vytvorte karamel.\\r\\nZmiešajte dohromady vanilkový pudingový prášok a mlieko a pridajte ho do teplého karamelu. Nakoniec opäť vmiešajte Heru. Vrstvite do sklenených nádob a navrch oba pudingy a navrch dajte rozlámané cesto. Môžete ozdobiť gumovými dážďovkami.