Hruškový/jABLKOVý/KOLáč S TVAROHOM-MNAAAM

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: - 140 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 70 g cukru múčka - 2 žĺtky - 220 g hladkej múky Na náplň: - 500 g tvarohu - 3-4 hrušky - 1 vanilkový cukor - 50 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 50 g cukru múčka - 3 vajcia - kôra z jedného citróna

POSTUP PŘÍPRAVY

Na cesto zmiešajte múku, Heru maslovú a cukor múčku vo veľkej mise. Pridajte žĺtky a vytvorte cesto. Na doske poprášené múkou vyvaľkajte cesto podľa veľkosti vašej formy. Formu vymažte tukom a vysypte múkou, vložte do nej cesto. Tvaroh zmiešajte s vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Vyšľahajte Heru maslovú s polovicou cukru a žĺtkami tak, aby vznikla krémová hmota. Bielky vyšľahajte so zvyšným cukrom. Zmiešajte obe zmesi s pripravenou tvarohovou zmesou a rozotrite na cesto. Hrušky ošúpte a vykrájajte jadrovníky. Rozkrojte ich na polovice a vtlačte do tvarohovej zmesi. Pečte v rúre predhriatej na 160 °C približne 40 minút.