Hrnčeková špaldová bábovka - zdravá a sladká dobrotka s minimom kalorií :o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, hrnček práškového cukru (ja používam od značky Birchsugar - má o 40% menej kalórií ako bežný cukor), hrnček nízkotučného acidofilného mlieka, 2 vajcia, 2 PL kokosového oleja, vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, štipka soli, kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku si preosejeme do nádoby, postupne pridáme všetky ostatné ingrediencie a vypracujeme si cesto na bábovku, ak by cesto bolo veľmi husté, pridajte viac acidofilného poprípade obyčajného mlieka. Formu vymazať kokosovým olejom a naplniť cestom. Ja som si z cesta nechala trošku v nádobe a primiešala som k nemu kakao a následne som kakaové cesto naliala do formy. Rúru si vyhrejeme na 170 stupňov a pečieme cca 40-45 minút. Špajglou skúsime pichnúť do cesta či sa nelepí, ak sa nelepí...bábovka je hotová. Prajem dobrú chuť ! :o)

Prikladám aj foto surovín, ktoré som použila ja :o)