Dvojfarebné čokoládové guľky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tmavé guľky
Potrebujeme:
• 100 ml smotany na šľahanie
• 100 g tmavej čokoládovej polevy
• 50 g čokolády na varenie
Biele guľky
Potrebujeme:
• 100 ml smotany na šľahanie
• 100 g bielej čokoládovej polevy
• 40 g bielej čokolády
• 2 ČL stužovača šľahačky
• 30 g pomletých orechov
• 30 až 50 g pomletých piškót

Na obaľovanie:
• Postrúhaná čokoláda
• kakao
• podrvené pistácie

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. Tmavé guľky: čokoládovú polevu nad parou necháme rozpustiť. Prilejeme smotanu, pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Za stáleho miešania na miernom plameni prevaríme. Odstavíme, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na 5 až 6 hodín. Potom dotuha vyšľaháme. Mokrými rukami formujeme z masy menšie guľky.
2. Biele guľky: rozpustenú bielu čokoládu spolu so smotanou a s nastrúhanou bielou čokoládou prevaríme. Odstavíme, chladíme 5 až 6 hodín, pridáme stužovač šľahačky a vyšľaháme. Pridáme pomleté orechy s piškótami, vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého tvarujeme guľky.
3. Jednotlivé guľky obaľujeme v postrúhanej čokoláde, preosiatom kakau alebo v podrvených pistáciách.