Zapekané cestoviny s kuriatkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cestoviny, čerstvé (alebo mrazené) hríby - kuriatka, mäso (bravčové, kuracie - aké máte doma), šľahačková a kyslá smotana, hrášok, 2 vajíčka, cesnak, nastrúhaný syr, petržlenová vňať, soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Úžasná kombinácia chutí a vôní . Tento obed (alebo večera) vám určite pripraví skvelý zážitok z dobrého jedla.

Mäsko pokrájame a dáme dusiť na cibuľku. Keď je skoro hotové, pridáme kuriatka a potom keď tie zmäknú, pridáme hrášok . Fantázii sa medze nekladú - môžete dať prípadne aj slaninku, kukuricu - čo doma nájdete. Necháme podusiť kým sa voda nevyparí.
Smotany spolu zmiešame, trochu zriedime mliečkom, pridáme 2 vajíčka, soľ, korenie, 3-4 strúčky cesnaku a postrúhaný syr. Uvarené cestoviny dáme na pekáč, zalejem zmesou mäska a kuriatok, prelejeme smotanovou zmäsou, pridáme petržlenovú vňať a všetko premiešame. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry - stačí pár minút. Pred dopečením posypeme ešte syrom. Ja som si ešte na porciu na tanieri pridala čerstvý rozmarín a dodal jedlu úžasnú vôňu.