Čučoriedkové “Donuts” koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g masla 130g cukor kryštáľ 175g hladká múka 2 ks celé vajcia 1 KL prášku do pečiva 2 dcl čučorieky

POSTUP PŘÍPRAVY

blog.laskonka.sk

V miske vymiešame kryštáľový cukor spolu s maslom roztopeným pri izbovej teplote. K cukru a maslu postupne pridávame vajcia a kypriaci prášok zmiešaný s múkou. Miešaním vytvoríme hladké cesto, do ktorého opatrne primiešame čučoriedky.
Zmesou, pomocou malej lyžičky, naplníme do 2/3 formu na Donuts. Keďže použijeme silikónovú formu nemusíme ju vymastiť a ani vysypať múkou.
Koláčiky dáme piecť na 180 C do vyhriatej rúry na cca. 15-20 minút.
Po upečení vychladnuté koláčiky vyberieme z formy a namáčame ich v roztopenej čokoláde a posypeme ich farebným cukrom.