Vynikajúci koláč s mascarpone- môj výmysel



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pišk.cesto: 4 vajcia, 7 PL vlažnej vody, 7 PL kryšt. cukru, 12 PL hladkej múky, 1 prášok do pečiva...Krém: 500gr Mascarpone, 200 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 3 PL práškového cukru, vaječný alebo karamelový alebo mandľový likér (ja som dala vaječný)....Ostatné suroviny: džem(ja som dala jahodový), piškóty veľké balenie( pre istotu, malinový kompót

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku spolu s práškom do pečiva. Všetko dobre vymiešame a nakoniec pridáme sneh z vyšľahaných bielkov. Dáme piecť na 180 stupňov cca na 20 minút..............Pokým sa nám piškóta pečie, urobíme si krém. Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a pridáme likér ( ja som dala približne deci a pol). Spolu so smotanou zľahka premiešame..........Keď je cesto upečené, vrch potrieme džemom. Polovicu krému rovnomerne rozotrieme na džem. Piškóty namáčame do malinového kompótu a ukladáme jeden vedľa druhého na vrch. Maliny ukladáme toľko, na koľko máme chuť, ja som dala veľa, bolo to faaaaaaaaaaaaaakt malinovo skvelé :) A už len druhú polovicu krému rovnomerne rozotrieme na vrch a dáme stuhnúť do chladničky...........Dobrú chuť :)

Cesto: oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku spolu s práškom do pečiva. Všetko dobre vymiešame a nakoniec pridáme sneh z vyšľahaných bielkov. Dáme piecť na 180 stupňov cca na 20 minút..............
.Pokým sa nám piškóta pečie, urobíme si krém. Smotanu vyšľaháme spolu s vanilkovým cukrom. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a pridáme likér ( ja som dala približne deci a pol).
Spolu so smotanou zľahka premiešame
Keď je cesto upečené, vrch potrieme džemom.
Polovicu krému rovnomerne rozotrieme na džem. Piškóty namáčame do malinového kompótu a ukladáme jeden vedľa druhého na vrch. Maliny ukladáme toľko, na koľko máme chuť, ja som dala veľa, bolo to faaaaaaaaaaaaaakt malinovo skvelé :)
A už len druhú polovicu krému rovnomerne rozotrieme na vrch a dáme stuhnúť do chladničky...........Dobrú chuť :)