Výborná bruschetta s paradajkami a mozarelou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

biele pečivo, paradajky, čerstvá bazalka, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, mozarella, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

... jednoduché a výborné ... bagetky, ciabattu alebo iné pečivo si rozkrojíme a opečieme v rúre pod grilom (alebo nasucho na panvici) ... paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a po cca 10-15 sekundách prudko schladíme v studenej vode, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (rýchlejšia varianta je bez šúpania, je tiež výborná ale mne viac chutía bez šupky), osolíme, okoreníme, pridáme bazalku nakrájanú na malé kúsky a trocha olivového oleja ... premiešame a môžeme podávať, vrch ozdobíme mozarellou pokrájanou na malé kúsky (nemusí byť) ... odporúčam nechať odležať aby sa chute prepojili ... výborná večera alebo rýchle pohostenie ... skúšala som aj s cesnakom, tiež dobré, ale cesnaková aróma prerážala ostatné chute