Kvasené uhorky ,,kvasáky"

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

väčšie prezreté uhorky, krajec staršieho chleba, 2 bobkové listy, 5 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, malá viazanička kôpru (môže byť aj kvet, ten dáme naspodok alebo navrch pohára), 2 mladé viničové výhonky, 2 - 3 PL soli, voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Umyté a očistené uhorky pozdĺžne nakrojíme (ja ich krájam pozdĺžne, rez začínam cca 0,5 cm pod vrchom uhorky a končím asi 1 cm pod spodnou časťou uhorky), pričom dávame pozor, aby sme ich neprerezali úplne. Na spodok 4 l pohára (môže byť aj menší) poukladáme všetky ingrediencie, naložíme uhorky a zalejeme slanou vodou. Pohár zatvoríme a položíme na slnečné miesto na 3-4 dni. Dĺžka kvasenia závisí od dostatku slnka a tepla.