Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozpis pre 2 osoby : biela kačacia (husacia) pečeň (z vykŕmenej kačice - husi) - cca 6 plátkov, 2 jablká, hnedý cukor (2-3 PL), hrubozrnná soľ, portské víno alebo Marsala príp. tokajské víno (1 dl)

POSTUP PŘÍPRAVY

... receptík som našla na internete a jemne upravila podľa stavu špajze :-) ... a keďže bol výborný, posúvam ďalej ... z celých jabĺk vyberieme stred pomocou špeciálneho "vypichovača", jablká ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, ktoré obalíme z oboch strán v hnedom kryštálovom cukre, pečeň nakrájame na cca 0,5 - 1 cm hrubé plátky ... rozpálime panvicu najlepšie s nepriľnavým povrchom, na rozpálenú vložíme jablká obalené v cukre a necháme skaramelizovať z oboch strán - trvá to len chvíľku, treba dávať pozor aby sa jablká nespálili ... opečené jablká vyberieme a na panvicu do výpeku z jabĺk vložíme plátky pečene a osmažíme z oboch strán cca po minúte a vyberieme von ... do výpeku vlejeme víno a zredukujeme na šťavu ... pečeň servírujeme na skaramelizovanom jablku, jemne osolíme a polejeme šťavou z vína (ja som mala tokajské a bolo to výborné) ... podávame s chlebíkom alebo bagetkou