Úžasné pečené kuracie krídelká



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie krídelká (rozpis surovín je cca na 12 ks) alebo napr. horné stehienka, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kryštáľového cukru, 3 PL kečupu, 1 PL octu, 2 PL sójovej omáčky, 1 PL worchesterovej omáčky, pár kvapiek chilli omáčky alebo štipka chilli korenia (nemusí byť), 1 zarovnaná PL plnotučnej horčice, soľ, korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

... na suroviny nenáročný a pritom chuťovo výborný recept, ktorý mám už roky z nejakého časopisu - skúšala som aj iné recepty, ale vždy sa vrátim k tejto kombinácii ... krídelka umyjeme, osušíme a odkrojíme tú najmenšiu časť (kto nechce nemusí, ale pri pečení sa zvykne spáliť) ... rúru zapneme na 200 °C ... zo zvyšných surovín si urobíme marinádu : cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, pridáme cukor, kečup, ocot, horčicu, sójovú a worchesterovú omáčku, chilli, soľ, korenie a povaríme (necháme prevrieť) cca 2 minútky ... pekáči si vyložíme papierom na pečenie (odporúčam, inak sa bude veľmi zle umývať, pretože cukor skaramelizuje a prilepí sa) ... krídelká namáčame v marináde a uložíme na pekáč, zvyšnú marinádu lyžicou rozdelíme na jednotlivé krídelká ... šupneme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 - 200°C cca 40 - 45 minút pokiaľ krídelká nie sú mäkké, nakoniec prepneme rúru na funkciu gril a opečieme cca na 5-8 minút ... alebo zapneme horný ohrev a pekáč vložíme na najvyššiu mriežku (ale výborné sú aj bez "dogrilovania") ... podávame s chlebíkom, bagetkou alebo ryžou ... mňam