Fantastické paradajkové carpaccio - s chrumkavou slaninou a parmezánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 2 osoby : 3-4 paradajky (najlepšie žlté, ale úžasné aj z klasických červených) ... 2-3 plátky oravskej slaniny ... na ochutenie : soľ ... čerstvo zomleté korenie ... balsamicovú redukciu alebo vínny ocot ... panenský olivový olej ... čerstvú bazalku (3-5 lístkov) ... parmezán

POSTUP PŘÍPRAVY

... je to upravený recept z knihy Marcela Ihnačáka podľa aktuálneho stavu domácej špajze a chladničky :-) môžem vrelo odporučiť ... rýchle a úžasne chutné ... oravskú slaninu nakrájame na menšie kúsky (cca 1,5 x 4 cm), opražíme do chrumkava nasucho na teflónovej alebo keramickej panvici a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku ... paradajky nakrájame na tenučké plátky (mne to ide najlepšie zúbkatým nožom na chleba), rozložíme na tanier, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením, jemne pofŕkame balsamicovou redukciou (v originál recepte je vínny ocot, ale ten som nemala a zistila som že aj balsamicová redukcia je výborná) a olivovým olejom ... obložíme kúskami opraženej a "odmastenej" slaniny, natrhanou čerstvou bazalkou (ja som pridala aj štipku čerstvého tymiánu) a hoblinkami parmezánu ... podávame s chlebom (ja som potrela výpekom zo slaniny pre lepšiu chuť a aby nebol taký suchý) ... výborné raňajky, večera alebo len rýchly snack ... mňaaaaaam