Lievance

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 ml mlieko plnotučné 180 g múka polohrubá 1 ks vajce 2 PL cukor kryštál 20 g droždie 1 PL olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som našla na inej stránke, ale lievance sú skutočne vynikajúce, rýchla príprava, s cestom sa dobre pracuje, príliš sa nerozteká, takže aj bez lievancovej panvice urobíte krásne a dokonalé lievančeky :) , tak sa rada podelím s vyskúšaným a otestovaným receptom. Týmto zároveň ďakujem jeho autorke "Daniella9"

Mlieko trochu zohrejeme, pridáme kvasnice. Ked použijeme kocku, tak do mlieka nadrobíme 20 g, ked sušené droždie, tak približne 1/5 sáčku od oka:-) Prisypeme cukor, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu stáť, kým začne droždie pracovať.

V šálke si rozšľaháme vajíčko a postupne ho vmiešavame s metličkou do mlieka. Rovnako pridáme aj múku po malých dávkach, aspoň sa nebudú robiť hrčky

Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, stačí ho pridať len na začiatku. Na panvicu dáme primerané množstvo cesta, ktoré sa pekne rozloží do kruhu. Pečieme do zlatista.

Z použitých surovín sa dá pripraviť cca. 20 lievancov.