Voňavé zapekané zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg zemiaky, olivový olej, soľ, korenie, oregano, tymián, citrónová šťava z jedného citróna, mrkva (3 ks), čierne olivy (cca 20 ks), 6 paradajok, 2-3 cibule, 5-6 strúčikov cesnaku, slaný syr (1 balenie - Feta, Tatranský, Balkánsky a pod).

POSTUP PŘÍPRAVY

... úúúúžasná kombinácia - a ako to býva často zvykom aj tento recept vznikol náhodou - je to súčasť "mäsového" receptu, ale zistila som, že príloha je lepšia ako mäso :-)))), takže som ju jemne upravila a posúvam ďalej - postup nie je zložitý a výsledok rozhodne stojí za to .... mňaaaaaaaaaaam :-))) .... postup :

... zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny či osminky (podľa veľkosti zemiakov), osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou - necháme postáť cca 1/2 hodinku ... medzitým si očistíme mrkvu, cesnak a cibuľu ... mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu na štvrtiny alebo osminky podľa veľkosti ... na pekáč dáme olivový olej, pridáme zemiaky aj so šťavou, pokrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak, posypeme oreganom a tymiánom, premiešame, trocha pofŕkame olivovým olejom ... vložíme do rúry rozohriatej na 180°C - pečieme pokiaľ zemiaky nie sú mäkké (cca 20 minút), občas premiešame aby sa nám zemiaky neprichytili ... pred dopečením pridáme olivy, pokrájané paradajky a na kocky pokrájaný slaný syr, jemne pokvapkáme olivovým olejom a zapečieme, pokiaľ sa syr nezačne topiť ... potom už len degustujeme ... je to úžasná kombinácia

... pred pečením, ešte bez olív, paradajok a syra