Prudko žravé na slano plnené palacinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

palacinky (1-2 ks na osobu), toľko plátkov šunky a syra koľko budeme plniť palaciniek, bešamelovú omáčku (hladká múka, mlieko, citrónová šťava, soľ) - dobre poslúži aj syr v črievku, paradajky (3-4 ks), petržlenová vňať (2-3 stonky), na trojobal - múku, vajce, soľ, strúhanku, olej na vyprážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

... tento chuťovo úžasný recept kedysi dávno (hádam pred 10 rokmi) pripravoval v TV Petr Novotný ... odvtedy je to môj obľúbený recept, aj keď nepatrí medzi najzdravšie a je pomerne časovo náročný - preto ho robím maximálne 2x za rok - ale je chuťovo super a rovnako dobre chutí teplý aj studený ... buď s tlačenými zemiakmi (vtedy bohato stačí 1 kus na osobu) alebo len so zeleninovou prílohou (vtedy zvládnem aj 2 kusy) ...mňaaam \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n... takže ideme na to - pripravíme si palacinky - ja mám osvedčený recept bez cukru, ktorý používam aj na sladké varianty - 25 dkg hladkej múky, 0,6 l mlieka, 2 vajcia, soľ - zmiešame, necháme chvíľu odpočinúť a urobíme klasické palacinky (s cestom sa dobre robí, palacinky sa netrhajú - robím na teflónovej panvici s minimálnym množstvom oleja - len vytriem namočenou mašlovačkou) ... a bešamel alebo namiesto bešamelu použijeme iba syr v črievku (BAMBINO) - táto varianta je rovnako dobrá a ušetríme čas :-)

... tu máme pripravené suroviny - palacinky, bešamel (tentoraz som sa prekonala), šunku (nemusí byť - aj so syrom budú určite dobré), plátkový syr, paradajky, petržlenovú vňať
... každú palacinku potrieme bešamelovou omáčkou alebo len syrom Bambino v črievku
... uložíme plátok syra
... plátok šunky
... dáme 1 lyžicu nadrobno pokrájaných paradajok zmiešaných s posekanou petržlenovou vňaťou a ochutených soľou (použijeme paradajky okrem dužiny) ... v originál recepte plnku tvorili pokrájané paradajky a paprika, ale mne táto varianta chutí viac ... môžeme pridať napr. čerstvú bazalku alebo iné bylinky podľa chuti
... a zabalíme ako obálku ... predložíme do vnútra jednu bočnú stranu
... druhú bočnú stranu
... prehneme vrchnú stranu
... a nakoniec spodnú stranu
.. tu už máme pripravené všetky porcie na obaľovanie (túto časť som zabudla nafotiť, ale myslím si že to nie je potrebné) - obalíme v klasickom trojobale, pričom si dávame pozor aby sa nám balíčky nerozbalili (mám na to fintu, pred posledným preloženým potriem trochou bešamelu aby to držalo) ... a vypražíme v rozpálenom oleji a potom už len vychutnávame ... mňam