Torta pre 1. narodeniny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balicek marina keksov (mozu byt piskoty, alebo iny keksik, podla toho co vase babatko papa), 1 jablko, 1/2 bananu, 1 kysla smotana, stipka praskoveho cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Torticka je mala, len pre krpca, dospelym som robila iny kolac :) kedze sa maly narodil skor a zodpovedal tak 9 mesiacom, bola som s tortickou skromnejsia a nic extra do nej nedavala. Formu na tortu som urobila z kelimku od rastlinneho masla Veto, zrezat spodok a mate krasnu formicku. Na zaciatku si pripravme vsetko potrebne - najprv si rozdrvte v rukach keksy na uplny prasok, rozdelte si ho na tretiny, potom osupat jablko, vykrojit stred a spolu s polovicou bananu rozmixovat na pyre. Smotanu rozmiesat so stipkou (naozaj len medzi prsty) cukru a mozeme zacat vrstvit. 1/3 keksov vysypeme na dno fo formicky, na to navrstvime polovicu smotany, na to opat 1/3 keksikov, na nu jablkovo-bananove pyre, na to opat 1/3 drvenych keksov a nakoniec druhu polovicu smotany. Nechame cez noc postat v chladnicke. Na druhy den dame dole formicku a dozdobime uz podla chuti, ja som dala sviecku na sfuknutie :) Ja som si tortu vytiahla tak 3h skor, aby som ju nemala taku studenu, ked bude maly papat. Prajem dobru chut.

Pripravime si formu (kelimok z rastlinneho masla) ukrojenim spodnej casti, jablko, banan, keksy, smotana
Rozdrvime si keksy na prasok a rozdelime si ho na tretiny.
Jablko osupime a ocistime, k tomu nakrajame polovicu bananu.
Ovocie rozmixujeme na hladke pyre.
Formu na torticku dame na nejaky tanier (tacku, to je jedno) a zacneme plnit. Na dno dame 1/3 podrvenych keksov..
Na to polovica smotany (do smotany som si predtym primiesala stipku praskoveho cukru, aby nebola taka kysla, ale naozaj len stipcek).
Na smotanu ide zase vrstva keksov, dalsia 1/3 a na to cele jablkovo-bananove pyre.
Na pyre dame zbytok keksov a nakoniec prikryt druhou polovicou smotany. Dame na noc stuhnut do chladnicky.
A je hotovo, na druhy den dame dole formicku a tortu mozeme papat :) ja som ju vylozila radsej o 3h skor, aby nebola taka studena, krpcovi moc chutila :) boli sme spokojni. Torta je inac velmi chutna, ak chcete urobit pre celu rodinku, tak si len znasobte ingrediencie podla potreby :)