Jablkový koláč s výbornou posýpkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček mlieka 1/4 hrnček oleja 1/2 hrnček cukru 1 hrnček múka polohrubá 1 ks kypriaci prášok 2 ks vajce 1 ks cukor vanilkový Ostatné: 2 ks jablko 1 ks cukor škoricový Posýpka: 1/2 hrnček múka polohrubá 1/2 hrnček cukor 1/4 hrnček olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Hrnček som použila dva a pol decový. \r\n
Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká. Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske. \r\nV druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes. \r\nV tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.\r\nNa plech dajte papier, troška ho pomastite a cesto vylejte . Na cesto rukou jemne porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru (ani remosku)neotvárajte.

Namiesto jabĺk môžete použiť aj sezónne ovocie. Pečieme v menšom plechu, ja osobne to pečiem v remoske.