Sparglove risotto s matou a citronom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/sparglove-risotto-s-matou-citronom.html

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme:Na risotto zaklad:1 liter zeleninoveho vyvaru
2 PL olivoveho oleja
1 vecsia cibula,nadrobno nakrajana
4-5 celerove stonky ,nadrobno nakrajana
600 g risotto ryze (ja som pouzila Arborio)
250ml bieleho (sucheho ) vina
Na risotto:500g spargle
700ml zeleninoveho vyvaru
50g masla
1 mala hrst parmezanu,nastruhaneho
cerstva mata,nasekana nadrobno
stava a kora z 2 citronov
sol,cierne korenie
Postup:Na risotto zaklad:V hrnci si zohrejeme olej a na najnizsom ohni podusime cibulu a zelerove stonky tak aby sa vam nesfarbili a zmakli.Pridame ryzu a vino.Dobre premiesame a po zufanke pridavame zeleninovy vyvar (vzdy pridame dalsiu az ked sa nam ta posledna vstrebe) az pokial pouzijeme cely vyvar.
Na risotto:Ohen si zvysime na stredne velky a pridame polovicu zeleninoveho vyvaru(ja som v tomto bode miesto zeleninoveho vyvaru pouzila sparglovy pretlak +zeleninovy bujon a len trochu vody ) do risottoveho zakladu a vmiesame sparglu. Neustale premiesavame a mozme pomaly pridavat zufanky z vyvaru ktory nam este ostal (ale naozaj iba potroske lebo sa moze stat ze ho nebudete potrebovat cely.A neustale ochutnavajte aby ste vedeli kedy je uz hotove ).Davajte pozor aby ste risotto nerozvarili.
Napokon (ked uz bude hotove ) zoberieme z ohna a vmiesame maslo,parmezan,citronovu koru a stavu,matu..Podla potreby dochutime solou a korenim.