moravské zemiaky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg zemiakov, 4 plátky z bravčového mäsa, 1 hermelín, 150 g šampiňónov, 1 šľahačku, 1 strúčik cesnaku, petržlenovú vňať, sójovú omáčku, olej, soľ, rascu, zeleninu na oblohu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a dáme na plech, ktorý vymažeme olejom. Zemiaky posypeme rascou, poukladáme naklepané mäso, ktoré osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a pokvapkáme sójovou omáčkou. Na to navrstvíme šampiňóny a na plátky nakrájaný hermelín. Zemiaky posypeme opäť rascou a všetko zalejeme šlahačkou a ozdobíme petržlenkou. Pečieme 40 min. Ja dávam viac hermelína, krásne sa zapečie. Sú výborné a je to veľmi rýchly recept. Fotku dodám neskôr.